מבנה הלב ופעולתו
הלב הוא איבר חלול, שגודלו כגודל האגרוף של בעליו. הוא מצוי בחלל החזה בצד שמאל מאחורי עצם החזה. דופנותיו עשויות שריר חזק, המסוגל להתכווץ ויש בו ארבעה חללים: שניים קטנים הנקראים עליות או פרוזדורים ושניים גדולים הנקראים חדרים.
בצדו הימני של הלב עלייה אחת (עלייה ימנית) וחדר אחד (חדר ימין) וביניהם מסתם. כך גם בצדו השמאלי של הלב - עלייה שמאלית וחדר שמאלי וביניהם מסתם. בין החלק הימני לחלק השמאלי מפרידה מחיצה.
אופן פעולת הלב
בצד ימין של הלב נמצא הדם "המשומש" שחזר מהגוף וכעת הוא "דל" בחמצן. דם זה יוזרם לריאות כדי לחדש את מלאי החמצן שבו. בצד שמאל של הלב נמצא דם שחזר מהריאות. דם זה "מועשר" בחמצן, והוא נע דרך כלי הדם הראשי הנקרא אבי העורקים (האורטה) בחזרה לגוף, כדי לספק חמצן ומזון לכל תא ותא בגופנו, וחוזר חלילה, כל חיינו.
פעימות הלב (הדופק) שאנו שומעים הן בעצם ההתכווצויות של הלב. בכל פעם שהלב מתכווץ, הוא מזרים את הדם אל כל אברי הגוף. על קצב פעולתה של משאבת הלב אחראי מוקד חשמלי פנימי הנמצא בעלייה הימנית, השולח בתדירות קבועה אל כל חלקי הלב, זרמים חשמליים הגורמים להתכווצות הלב ופעולתו.
גם הלב עצמו זקוק לאספקת דם. כלי הדם המביאים דם ללב עצמו, יוצאים מאבי העורקים ונקראים עורקים כליליים או עורקים קורונריים. ישנם שלושה עורקים ראשיים המתפצלים לעורקים קטנים יותר, ואלה מתפצלים לרשת ענפה מאוד של נימים בתוך שריר הלב.
היצרות העורקים הכליליים או חסימתם פוגעת באספקת הדם והחמצן לשריר הלב.